maanantai 14. lokakuuta 2013

Bertiz - kotoisa kahvila, leipomo ja konditoria pojoismaalaiseen makuun

Bertiz- ketjulla on kolme kiikettä Bilbaossa.

(yksi on Licenciado Poza:ssa lälellä San Mamésia, toisen osoite on Plaza Zabalburu 4 ja kolmannen osoite on Avenida Madariaga 15.) ...Yksi näistä, jossa minulla on tapana käydä on Deuston kaupunginosassa. Bertiz on mukava paikka ottaa aamukahvit tai nauttia kevyt lounas kahvin ja täytetyn croisantin muodossa vaikkapa. Kahvilasta saa kilohintaan keksejä ja leivoksia sekä ostettua tuoretta leipää, myös kokojyväviljasta leivottua.

¿a quién no le gusta el pan?.
Deuston bertiz kahvilassa tuoreen leivän ja leivonnaisten tuoksu kantautuu kauas ja väkeä kävelee sisään aamu seitsemästä lähtien. 

Omia makeita suosikkejani ovat keltaiset sitruunasydänkeksit. Kahvilassa tiedetään jo mitä aion tilata kun kävelen sisälle... 


 Bertiz kahvilasta saa myös herkullisia ja täyttäviä smootieita. 


Sisustus on kotoisa ja lämmin ja sitä voisi luonnehtia jopa scandinaaviseksi, sillä sisällä on tilaa istua, mikä ei ole niin tyypillistä Baskimaan kahviloille. Usein Bilbaon kahviloissa pöytiä on vain ulkona ja sisälle ei ole varattu tilaa istuskeluun... Tämä johtuu siitä, eittei baskeilla tai espanjalaisilla ole tapana jäädä pitkäksi aikaa samaan paikkaan, vaan tapana on kierrellä baareja ja kahviloita eikä siinä ehdi istumaan kun viinilasillinen ja ystävät odottavat jo seuraavassa cafeteriassa...


Joskus matkailijoista voi olla ahdistavaa kun paikalliset kahvilat täyttää puheensorina ja varsinkin seitsemän jälkeen kahvilat ovat melko täynnä. Bertiz on myös suosittu, mutta sen tilava ja rauhoittava tunnelma saavat pohjoismaalaisenkin tuntemaan itsensä tervetulleeksi ja nauttimaan esimerkiksi "Un café con leche con dos magdalenas de limón" 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki blogin kuvat ja tekstit ©Oonasofia_R