sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Bilbaon kulttuurikeskiviikko: Elokuviin 2lippua yhden hinnalla ja veloituksetta Museo de Bellas Artes de Bilbaoon!

Keskiviikkona voi Bilbaossa nauttia kulttuurista pienemmälläkin budjetilla, sillä joka keskiviikko pääsee Plaza Euskadilla sijaitsevaan Museo de Bellas Artes de Bilbaoon veloituksetta - Mielestäni museo on kaupungin parhain heti parin minuutin kävelymatkan päässä sijaitsevan Guggenheim museon jälkeen.


Keskiviikkona voi kokea espanjalaisten elokuvien ihmeellisyyttä tai huvittua päällepuhutuista kansainvälisistä filmeistä edullisesti, sillä keskiviikkona Zubiarte ostoskeskuksen ylimmän kerroksen elokuvateatteri tarjoaa 2 lippua yhden hinnalla eli leffaan pääsee kaksi aikuista 8,20 eurolla!
-Käy ostamassa liput ajoissa päivälla iltaa varten, että lippuja on varmasti jäljellä!

Normaalisti liput Museo de Bellas Artesiin maksavat 6€/aikuinen, mutta jos Bilbaossa sattuu olemaan keskiviikkona on sisäänpääsy ilmainen. 


Kun haluaa enemmänkin tutustua teosten saloihin voi lipputiskiltä vuokrata puhelinta muistuttavan laitteen hinta vain 1€, joka kertoo tiettyjen teosten kohdalla niiden tarinan englanniksi, ranskaksi tai espanjaksi - kielen voi valita tietysti oman kielipään mukaan. Laitteen käyttäminen on helppoa: Teosten vieressä, joiden yhteyteen on nauhoitettu tarina, on numero jonka näppäilemällä luuriin kuulee kyseiselle teokselle tarkoitetun selostuksen.

"Opasluuri"
Museossa on kaksi jatkuvasti esillä olevaa kokoelmaa ja kaksi muuta tapaavat vaihtua. Museo on suurempi kuin miltä ulkopuolelta näyttää ja sen antoisaan kiertämiseen saa varata ainakin kolme tuntia. 

Museossa oli esillä myös paikallisten baskitaiteilijoiden töitä kansainvälisten nimien lisäksi. Omaa silmää miellyttivät baskitaiteilija Rafael Balerdin värikkäät työt ja näyttelystä löytyi myös jotain suomalaista; R.B Kitaj:n kankaalle ikuistama meidän oman Alvar Aaltomme tuoli, jolla maalauksen opettaja istuu. Työn nimi on La Hispanista (Nissa Torrents).


Paras aika keskiviikkona museovierailulle on kolmen-neljän tienoolla, jolloin museossa on hiljaista.
Itse pyörähdin tilpehööriärakastavana museon matkamuistomyymälässä ja mukaan sattui Bilbao-ja San Sebastian-aiheiset Vintage-postikortit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki blogin kuvat ja tekstit ©Oonasofia_R