lauantai 8. maaliskuuta 2014

Quema de la Sardina 4.3

Tänään on ensimmäinen ihanan aurinkoinen päivä yli viikkoon täällä Bilbaossa. Sateesta ei ole tietoakaan ja lämmintä on 17 astetta. Viime tiistaina osallistuin innokkaana, perinteisesti Karnevaalien viimeisenä päivänä vietettäviin “sardiininpolttajaisiin”, paikallisittain Quema de la sardina. Juhlallisuutta oli mainostettu melko miedosti ja osalta vaihto-oppilaskavereistani jäi tämä hieno tapahtuma näkemättä kun eivät tienneet mistä oli kysymys.Äänekäs, rumpuja pärisyttävä kulkue lähti liikkeelle vanhan kaupungin eli Casco Viejon Plaza Nuevalta ja kulki välillä pysähtyen rumpuesitystä pitämään, katedraalin ohi, aina Plaza del Arriagalle asti. Kulkue on ikään kuin poltettavan sardiinin hautajaiskulkue ja osa osallistujista oli pukeutunut mustaan ja koristeellisiin suruhuntuihin, kulkueessa kannettiin myös kynttilöitä.
”Sardiininpolttajaisilla” surraan karnevaalien loppumista sekä sillä symboloidaan kaupungin uudelleen syntymistä ja uuden ajanjakson alkua. Muualla Espanjassa poltettavana voi olla muitakin hahmoja kuin sardiini, mutta Bilbao on satamakaupunki ja tänne sardiinin sopii hyvin uhrilahjaksi.
Kulkueen sardiini oli melko kookas, paperista tehty hauska kala, jota vedettiin kärryillä, pelottavan rumpuryhmän edellä. Quema de la Sardina rummuttajilla oli hurjat kasvomaalaukset ja asuun kiinnitetyt valonheittimet.

2 kommenttia:

Kaikki blogin kuvat ja tekstit ©Oonasofia_R