lauantai 22. maaliskuuta 2014

La Arboleda - Upea puisto Bilbaon maaseudulla

Täytyy todeta, että nyt tulin vierailleeksi yhdessä kauneimmista paikoista koko elämäni aikana. 

La Arboleda on vanha kaivoskylä, jonka hylätyt louhokset on täytetty vedellä ja niitä koristaa nyt kaunis tekojärvi, jota ympäröi vehreä puistoalue lintuineen ja eläimineen. Puistosta kauniin tekee myös siellä lähes päivittäin leijuva usva, puisto on korkealla vuoren päällä. Puistossa on myös mielenkiintoisia, moderneja veistoksia antamassa väriä maisemaan.

La Arboledaan oli helppo tehdä leppoisa puolipäiväretki. Lähdimme kaveriporukalla matkaan 14.48 Renfellä, eli Bilbaon paikallisjunalla. Renfe on kätevä tapa liikkua Bilbaon maaseudulla kylästä toiseen, nopea, mutta samalla näkee myös maisemia junan ikkunoista.


La Arboledaan lähdettäessä tulee ottaa (esimerkiksi San Mamesin metroaseman sisältä) Renfe C2, Muskiz suuntaan. Pysäkki La Arboledalle on Valle de Trápaga-Trapagarán ja junamatka kestää noin 20minuuttia.

Perillä juna-asemalta kävelee Funicular – raidehissille noin 20minuuttia, Valle de Trápaga- kylän lävitse. Menopaluu raidehissillä matkaa 3,25€ ja matkalla ylös voi tottakai ihailla kauniita maisemia. Liput ostetaan paikanpäältä raidehissiasemalta. Raidehissi kulkee puolentunnin välein, varhaisesta aamusta ilta kello 23.00 asti. Perillä ylhäällä odottaa ilmainen bussikuljetus, kolmen kilometrin päässä sijaitsevaan La Arboledan kylään, jossa upea puisto sijaitsee.
La Arboleda


Puistossa pistimme pystyyn piknikin, söimme eväitä ja otimme runsaasti valokuvia. Puistoalue oli suuri ja meillä hujahti siellä lähes kolme tuntia kierrellessä. Puistossa käppäili karjaa täysin vapaana.

Tästä juuri pidän Baskimaassa, aivan upeita paikkoja, joita ei ole pilattu turismilla, rauhallista, vehreää luontoa, ei roskia eikä pääsymaksuja...
Kun laskeuduimme raidehissillä takaisin laaksoon ja Valle de Trápagan kylään, matkalla alas näkyi hienosti maaseudun kyläelämää...
Pois tullessa, matkalla takaisin Renfe-asemalle, poikkesimme yhdessä Valle de Trápaga- kylän pintxobaareista. El Txoko de Koldo – pintxobaarissa oli todella laaja pintxovalikoima, ystävällinen palvelu ja ennen kaikkea edullista! Tällä kylälle ovat tyypillisiä pintxot, joissa on viiriäisen munia tai yrteillä maustettuja herkkusieniä.


1 kommentti:

Kaikki blogin kuvat ja tekstit ©Oonasofia_R