maanantai 7. huhtikuuta 2014

Päiväretki Baskimaan kauneimmaksi kehuttuun kylään

Lekeitio (Lequeitio espanjaksi)
Lekeitionin kylä on monen baskin mielestä koko Baskimaan kaunein kylä ja sen kalastuksen vähenevää tuottoa onkin alettu korvaamaan matkailulla. Lekeitio on oiva päiväretkikohde Bilbaosta etenkin kesäaikaan. Kesällä (huhtikuu-syyskuu) voit yhdistää lounaan kylän pienissä, idyllisissä satamaravintoloissa ja rannalla rentoutumisen, jos sää suosii. Lekeitionin pientä hiekkarantaa koristaa Pyhän Nicoláksen saareke.

Myös bussimatka Lekeitioniin on tulvillaan Baskimaan kauniita ja vehreitä maalaismaisemia. Bussimatka kestää noin puolitoista tuntia suuntaansa. Myös tähän kylään pääsee vihreänvärisellä bizkaiabussilla, joka lähtee Abandon aukiolta, tavaratalo El Corte Inglesin läheltä ja matka maksaa alle kaksi euroa suunta.



Matkailijoiden kiinnostusta Lekeitioniin lisää myös sen kaunis kirkko Basílica de la Asunción de Nuestra Señora.







 Laskuveden aikaan Pyhän Nicolaksen saarekkeelle voi kävellä rannalta.



Kävimme kaverini kanssa syömässä maistuvat bacalao(turska) ateriat Oskarbi satamaravintolassa. Monissa sataman kuppiloissa on päivän lounas eli  Menú del Día tarjolla iltapäivä neljään asti noin kymmenen euron hintaan. Päivän lounaaseen kuuluu perinteisesti kolme ruokalajia ja tietysti talon viini.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki blogin kuvat ja tekstit ©Oonasofia_R