sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Porto Viejo - Algorta, Getxo
Porto Viejo on pieni kalastajakortteli Getxon sataman, Puerto Viejon uimarannan, toisella laidalla. Porto Viejoon pääsee helpoiten Bilbaon keskustasta ottamalla metron Algortaan. Matka kestää noin 20minuuttia ja perillä Algortan metroasemalla tulee poistua Telletxe nimisestä uloskäynnistä.
Metroasemalta on noin 5minuutin kävelymatka idylliseen, vanhanaikaiseen kalastajakylän kortteliin, jossa varmasti pääsee nauttimaan siitä aidosta baskitunnelmasta. Korttelin sisäpihoilla on lukuisia pintxobaareja, joissa kuulee baskin kieltä. 

Porto Viejossa baarien omistajat asuvat perinteisesti yrityksiensä yläkerroissa. Jos joku aineksista pääsee loppumaan, huikataan Amalle eli äidille yläkertaan ja kohta taas ruokaa riittää. Hinnat ovat varsin edulliset toisin kuin sataman toisella laidalla, fiinissä Getxon satamassa. Porto Viejossa voi helposti saada pintxoja alle eurolla ja olutta, viiniä tai txakolia tarjoillaan 60sentillä lasillinen.

 


 Porto Viejossa suloiset baskitalot ovat kuin nukketaloja, kaikki on pientä ja yksityiskohtaista. Talojen ulkoasussa toistuu Baskimaan värit eli vihreä, valkoinen ja punainen, itsenäistymishalua tunnustaen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki blogin kuvat ja tekstit ©Oonasofia_R