perjantai 23. toukokuuta 2014

Kulttuuritalo - Alhóndiga


Alhóndiga on todella mielenkiintoinen ja kaunis rakennus keskellä Bilbaota ja pelkästään jo sen kaunis puisto on itsessään nähtävyys. Se on uudemman kaupungin puolella Indautxussa. Rakennus on vanha viinivarasto ja panimo. Bilbaon kaupunki yhdessä ranskalaisen suunnittelijan Philippe Starckin kanssa alkoi uudistaa sitä vuodesta 1999 ja nykyisen se on aktiivinen kulttuuritalo, jonka alakerrassa on elokuvateatteri ja vaihtuvia taidenäyttelyitä, joissa usein pääsee vierailemaan veloituksetta, viime viikolla Alhóndigassa oli Bilbaon elokuvafestivaali, jossa näytettiin eri teemojen elokuvia veloituksetta iltaisin.
 
Osoite: Plaza Arriquibar, 4, 48008 Bilbao
Alhóndigassa voi myös urheilla. Sen ylimmässä kerroksessa on uimahalli ja kuntosali. Uimahallin kuntoaltaan pohja näkyy alempaan kerrokseen ja sieltä voi napata vaikka hienoja taidekuvia kun ihmiset ovat uimassa. Sekä kuntosalissa ja uimahallissa on kertamaksut; salille pääsee noin 10e kerta ja uimaan noin 7e kerta. - Uimahallista muutama hauska yksityiskohta, että täällä on pakollista käyttää uimalakkia uidessa, ettei hiuksia joudu viemäröintiin. Lakkeja saa lainata hallilta, uimavalvojalta veloituksetta. Lakki oli ihan tyylikäs ja suojasi hyvin ainakin minun värjättyä kuontaloani, mutta täytyy sanoa, että yksi raavas baskimies näytti kyllä vähän hassulta pikki lakki kireästi päälaella, ottaen huomioon, että myös mustaa väriä oli tarjolla. Uimahallissa on myös, ainakin naistenpuolella, suihkukopit eli muille ei näyttäydytä alasti vaikka ollaan samaa sukupuolta kuten Suomessa hehe.

 Rakennuksessa on avoin ja maksuton Wifi.
 
HUOM! Alhóndigan puiston reunalta löytyy paljon hyviä, edullisia ravintoloita. Esim. ravintola La Mary.
Maantasalla oleva kerros on todella näyttävä kauniine erikoiseni pylväineen, joista jokainen on erilainen ja edustaa erilaisen keraamisen taiteen tyylisuuntaa. Sisältä löytyy myös muutama kauppa, joista voi tehdä hyviä designtuotelöytöjä.
Alhóndigassa on myös tasokas ravintola ja katolla baari, jonka ulkoterassilla voi nauttia hyvin sekoitettuja drinkkejä tai vaikka Espanjan kuohuviinejä aurinkoisella säällä. Iltaisin terassilla on hieno tunnelmavalaistus ja se on oiva paikka vaikka treffeille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki blogin kuvat ja tekstit ©Oonasofia_R