keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Lounastarjoilua yökerhossa - Cafe Antzokia

  
Osoite: Calle San Vicente, 2, 48001 Bilbao - muutenkin Jardines de Albia puiston reunoilta Abandosta löytyy hyviä lounasravintoloita ja pintxobaareja.

Café Antzokia on suosittu yökerho Bilbaossa, jossa soitetaan elävää musiikkia myös useana arki-iltana. Torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin tanssilattia pursuilee kaiken ikäisistä bilbaolaisista aamuyö kahden jälkeen.  Sisäänpääsy on ilmainen, jos paikassa ei satu olemaan kuuluisaa Dj:tä tai konserttia, silloin sisäänpääsy on 5-15€.

Itse olen pitänyt Cafe Antzokia yhtenä parhaista yökerhoista Bilbaossa. Siellä on hyvää musiikkia – espanjalaista ja kansainvälistä. Paikka on myös vanhassa teatterissa ja sisustus on mielenkiintoinen. Paikassa viihtyvät kaikenikäiset eli kysymys ei todellakaan ole mistään teiniklubista.

Piti vetää muutaman kerran henkeä hämmästyksestä kun kuulin, että yhdessä suosikki klubeistani tarjoillaan lounasta päiväsaikaan kello 13.30-15.30, hinta 12,50€. Ja pitihän se mennä testaamaan. Lounas oli perus ruokaa, hyvää mutta ei mitään erinomaista. Jos ei tiedä mitä tilaa, kannattaa pääruoaksi aina ottaa kalaa, sillä sen valmistuksen taitaa jokainen Baskimaan kokki! - kuuluu paikallinen neuvo.

 Lounas sisälsi Bilbaolaiseen tapaan kolme ruokalajia ja hintaan sisältyivät tyypillisesti myös juomat, siideri, viini tai vesi. Vaikka lounaalle menee yksin saa eteensä koko pullon, siinä onkin helppo rentoutua lounastauon aikana, joka täällä tietty kestää sen kolmisen tuntia kun eihän turhaa stressiä työnteosta kannata ottaa…. LASAI! – rentoudu baskiksi. Oli mielenkiintoista nähdä paikka sisällä päiväsaikaan ja sisäilmassa saattoi haistaa edellisen illan fiestat. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki blogin kuvat ja tekstit ©Oonasofia_R