lauantai 10. toukokuuta 2014

Top 3 kevään 2014 pintxobaarit


Tänä keväänä 2014, makunystyröitäni värisyttivät, kolme pintxobaaria, joissa kaikissa on jotain erityistä...


1. Gaztandegi-Juustopintxoja! 

Osoite: Mestro Garcia Rivero 10, Indautxu, Bilbao.
Bilbaosta löytyy pintxobaareja moneen makuun, mutta minun suosikissani Gaztandegissa on jotain erilaista. Pintxobaari Gaztandegin kaikissa tarjolla olevissa pintxoissa pääraaka-aineena on juusto ja maku on suussa sulava. Tarjonnasta löytyy myös paljon pintxoja, joissa paikalista Baskimaan kuuluisaa Idiazabal – juustoa, paikallisesta lampaasta. Nimi Gaztandegi tarkoittaa meijeriä baskinkielellä. Pintxo 1,60 – 3€ kpl. Lasi viiniä alkaen 1,50€.2.  Ramona – Viinibaari
Osoite: Colón de Larreategui, 37, Mouya, Bilbao
Ramonasta pidän erityisesti, koska se on keskittynyt viineihin ja niiden erinomaiseen tarjoiluun – Jokaiselle listalta löytyvälle viinilaadulle, löytyy myös sen oikeaoppiseen tarjoiluun tarkoitettu lasi. Vaikka kysymyksessä on pintxobaari, joka on keskittynyt viineihin eli sitä voisi luonnehtia jopa viinibaariksi, on Ramona auki myös päiväsaikaan. Siispä erityisesti ranskalaisen ja espanjalaisen viinin ystävät suunnatkaa Ramonaan! Pintxo 1,50 – 2,50€ kpl. Lasi viiniä alkaen 1,60€.

  

3. Volapie – Andalucian henkeä Baskimaassa
Osoite: Casco Viejo, Plaza Nueva, Bilbao
Pitkästä aikaa jotain uutta Bilbaoon ja sen vanhaan kaupunkiin Casco Viejoon. Muutama kuukausi sitten avattu uusi pinxobaari/ravintola, tuo ruoka ja viinilistallaan, sisustuksellaan ja viikonlopun iltaohjelmallaan kevyen tuulahduksen Etelä-Espanjasta, Andaluciasta. Volapie erottuu clichémäisellä espanjahenkisyydellään Plaza Nuevan muista, perinteisistä baskien pintxobaareista - toivottavasti sille löytyy sijaa myös tulevaisuudessa. Suosittelen Volapieta erityisesti niille, jotka ovat vähemmän Espanjassa reissanneet, niin voivat Bilbaossa käydessään tutustua myös etelän makumaailmaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki blogin kuvat ja tekstit ©Oonasofia_R