keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Aamiaiselle, hyvälle kahville tai Pintxoille; Café Iruña, Bilbaossa jo vuodesta 1903

Abandon metroasemalta, El Corte Ingles tavaratalolta, on vain kahden minuutin kävelymatka tähän ainutlaatuiseen kahvilaan. Café Iruña sijaitsee vastapäätä viihtyisää Jardines de Albian puistoa.

Lähes kaikki Bilbaon parhaat kahvilat sijaitsevat Plaza Moyan tai Abandon alueella.

Tämä kahvila on avattu jo vuonna 1903 ja se on yksi Bilbaon kaupungin symboleista ja sitä on paikallisten suussa tituleerattu koko Espanjan parhaaksi kahvilaksi.

Sana Iruña tarkoittaa Pamplonan kaupunkia baskinkielellä.

Osoite: Calle Berastegui, 4, Bilbao


Kahvila on avoinna päivittäin 07.00 – 01.00, sunnuntaisin 12.00- 01.00. Kahvilassa tarjoillaan aamiainen päivittäin hintaan 2,60€. Kahvilan ravintola- / sali - puolen menusta saa tilattua illalla kello 18.00 alkaen.

Kahvilan yhtenä erikoisuutena ovat ”Los Pintxos morunos” jotka ovat Pintxos välipalasia maorien tapaan. Ne poikkeavat tavanomaisista baskimaan Pintxos herkuista, sillä muistuttavat grillivarrasta tai Kreikan souvlakia. ”Los Pintxos morunos” sisältää tavallisesti kanaa ja vihanneksia. Kahvilassa on toki saatavilla perinteisiä Pintxos herkkuja koko päivän;
hinta n. 1,70€ kpl.

Kahvilassa on kaksi puolta. Pystybaarin puolella sisustus on saanut vaikutteita Sevillan seudulta ja salin puolella seiniä koristaa maorimosaiikit ja seinämaalaukset Granadan Alhambra linnoituksesta. Kahvila on tunnettu ainutlaatuisesta asiakaspalvelustaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki blogin kuvat ja tekstit ©Oonasofia_R