tiistai 10. syyskuuta 2013

Moikka, Hola ja Kaixo!!!

Tervetuloa lukemaan blogiani Bilbaosta! Muutin Bilbaoon 31.8.2013 ja nyt on edessä puoli vuotta tiukkaa bloggailua tämän kauniin kulttuurintäyteisen kaupungin tarjonnasta matkailijoille!


Itse asun nyt aivan Bilbaon keskustassa Naapurustossa nimeltä Indautxu. Indautxu on Bilbaon keskustan sydän ja sen metroasemalta on vain noin viiden minuutin kävelymatka Bilbaon keskustan runsaimmille vaateostoksille Lopez de Haro kadun ja Plaza Moyuan alueelle. Kotikatuni lähellä, Simon Bolivar kadun varrelta on oivia paikkoja kokeilla baskikeittiön herkkuja nimeltä Pintxos. Ne ovat tapaksien kaltaisia välipalasia, vaaleita leipäpaloja erilaisella täytteillä kuten serranokinkku, oliivit, katkaravut tai kala etc.


 
Opiskelen Ria de Bilbao joen toisella puolella, Universidad de Deusto Yliopistossa, Guggenheim museota vastapäätä ja koulumatkani kestää kävellen noin 15 minuuttia. Siestalla piipahdan usein upouudessa Zupiarte ostoskeskuksessa, joka on joen vastakkaisella puolella aivan yliopistoni vieressä.

Bilbaon vanhaan kaupunkiin Casco Viajoon on myös vain noin 20 minuutin kävelymatka, joten julkista liikennettä tulee käytettyä vain vähän. Julkisella liikenteellä ei Bilbaossa ole opiskelijahintoja vaan yksi metromatka maksaa korkeintaan 1,75€. Jos aikoo viihtyä kaupungissa pidempään voi metroaseman automaatista ostaa myös metrokortin, jonka hinta on 3€ ja korttiin voi ladata haluamansa summan, jolloin yksi metromatka tulee edullisemmaksi.

San Sebastianiin ja muihin lähikaupunkeihin pääsee helposti Termibus bussiasemalta Sam Mames metroaseman vierestä. Bussiliput kannattaa varata netistä edellisenä päivänä sillä näin ne voivat olla lähes puolet edullisemmat...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki blogin kuvat ja tekstit ©Oonasofia_R