tiistai 17. syyskuuta 2013

Metrolla Portugaleteen

Portugeleteen pääsee Bilbaosta helposti yhdellä metrolla. Otat metron Bilbaosta länteen, Santurtzi:n suuntaan ja 20 minuutissa olet perillä. Portugalete lasketaan erilliseksi kaupungiksi, mutta se kuuluu Bilbaon metropolialueeseen. 

Noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Portugaleten metroasemalta on ostoskeskus Ballonti, joka on samaa kokoa Bilbaon keskustan Zupiarte ostoskeskuksen kanssa. Ballonti ostoskeskuksesta löytyy muun muassa Irlantilainen vaatekauppa Primark, joka myy edullisesti muodikkaita vaatteita aikuisille, nuorille ja lapsille sekä asusteita ja sisustustarvikkeita.

Osoite: Avenida Ballonti, 1 48920 Portugalete (Bizkaia).

Kun Portugaleten metroasemalta lähtee seuramaan Santiago de la Compostelan pyhiinvaellusreittiä, noin 20 minuutin kävelymatkan verran saapuu Viscayan sillalle. Toiselta nimeltään silta on ”Puente Golgante” eli roikkuva silta. Nimi tulee sillan alapuolella vaijereiden varassa roikkuvasta lossilautasta. Viscayan silta on Unescon maailmanperintökohde; Sillan arkkitehtuuri on ainutlaatuinen ja sitä pidetään maailman vanhimpana lossisiltana. Silta avattiin 28 heinäkuuta 1893. Silta on 61m korkea ja 160m pitkä. Lossisilta on toiminnassa edelleen ja lossi joen yllä kulkee vaijereiden varassa noin kymmenen minuutin välein.
Sillan päälle pääsee myös kävelemään ja sieltä avautuvat kauniit näkymät Portugaleten ylle ja Santa Marian kirkolle. Liput sillan päälle maksavat 7euroa ja niitä voi ostaa sillan kupeesta, matkamuistomyymälästä. Matkamuistomyymälän kassanhoitajalla on tapana kysyä "De donde vienes? Eli mistä maasta tulet, sillä he keräävät tilastoa matkailijoiden kansalaisuuksista.
Sillan päällä soi rauhoittava klassinen musiikki ja laidat ovat hyvin suojatut, joten myös matkailijat, joilla voi olla hieman korkeanpaikankammoa voivat vierailla tällä upealla näköalanähtävyydellä. Lossin kulkiessa sillan alapuolella voivat vaijerit hieman tärisyttää siltaa.

 
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki blogin kuvat ja tekstit ©Oonasofia_R