torstai 9. tammikuuta 2014

5. tammikuuta: Kolmen kuninkaan joulukulkue Bilbaossa

Jos reissusi Bilbaoon tai muualle Espanjaan ajoittuu tammikuun alkuun, on ehdottomasti nähtävä upea Cabalgata de Reyes Magos:ia eli kolmen kuninkaan joulukulkue, joka järjestetään vuosittain 5. tammikuuta - Espanjassa joululahjat lapsille tuo perinteisesti kolme kuningasta 5.1 ja 6.1 välisenä yönä kun he ovat nukkumassa.

Bilbaossa Cabalgata de Reyes Magos on melko pieni kulkue verrattuna Espanjan suurempien kaupunkien joulukulkueisiin, mutta siitä huolimatta todellakin näkemisen arvoinen tapahtuma. Kulkue alkaa Gran Vian varrelta kello 18.00, jatkaa Plaza Moyalle, Abandoon ja päättyy Casco Viejoon kaupungintalolle. Kulkueen vaunujen esiintyjät heittävät karkkia lapsille ja tunnelmaa hauskuttaa joulumusiikki.


Kolme kuningasta ovat perinteisesti lapsien mielestä pelottavia ja kulkueen huipentuessa kuninkaat kerääntyvät Bilbaossa kello 18.45 kaupungintalon parvekkeille ja ilmoittavat, että lapsien on lupa astua sisälle kaupungintaloon ja esittää lahjatoiveensa heille henkilökohtaisesti. Tämän jälkeen lapsiperheitä alkaa virrata sisälle kaupungintaloon. Tänä vuonna kaupungintalon seinään oli heijastettu myös näyttävä valoshow. Tapahtuman alussa rullaluistelevat posteljoonit jakoivat lapsille kirjepaperia, jolle he voivat kirjoittaa lahjatoiveensa kuninkaille.


Sain minäkin kaverini kanssa kiinni muutaman karkin... tai minä ainakin yhden.


Kaupungin siivousautot olivat valmiita illan koitokseen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki blogin kuvat ja tekstit ©Oonasofia_R