torstai 16. tammikuuta 2014

Bilbaon merimuseo - Museo Marítimo Ría de Bilbao

Uuden vuoden jälkeen pitkään jatkunut hieno sää sai päätöksen tiistaina ja jouduttiin jälleen olemaan sisätiloissa sadetta pitelemässä. Kaverit innostuivat lähtemään kanssani Bilbaon merimuseoon, paikallisittain Museo Marítimo Ría de Bilbao.


Museo Marítimo Ría de Bilbao ei ole pelkkä merimuseo vaan sieltä saa myös hyvän kuvan Bilbaon kaupungin kokemasta huikeasta muutoksesta 90-luvun alusta tähän päivään.

Itsekin vierailin museossa nyt ensimmäisen kerran ja tuli taas todettua, että ulospäin vaatimaton paikka kätki todella mielenkiintoisen ja laajan sisällön. Jotenkin minulle jäi kuva, että tämä oli miesten/poikien museo. Museon anti viehätti erityisesti miespuolisia ystäviäni merenkulkureiteillä, vanhoilla laivojen laitteilla sekä pienoismalleilla. Toki myös naisena koin museon mielenkiintoisena, mutta pojat olivat suorastaan innoissaan.

Museon sisäänkäynti on hieman piilossa, vastapäätä Bilbaon sataman suurta punaista nosturia.Museoon on tiistaisin ilmainen sisäänpääsy. Eikä pääsylipulle muinakaan päivinä tule hintaa kolmea euroa enempää. Kun maksaa kolmen euron lisämaksun pääsee vierailemaan museon ulkopuolella olevissa vanhoissa laivoissa.Museon laajaa meriaiheinen sekä Bilbaon kaupungin kokemaa muutosta karusta teollisuuskaupungista kulttuurin kehdoksi käsittelevä kokoelma on jaettu kahteen kerrokseen.
Nähtävillä on myös kaupungin pienoismalliin upotetuin valoefektein koristettu video Bilbaon kaupungin kehityksestä ja Baskimaasta. Teos oli nähtävillä maailmannäyttelyssä vuonna 2010 Sanghaissa. Museoon sisään tullessa ei myöskään pidä epähuomiossa ohittaa ensimmäistä elokuvasalia, jonka pienoiselokuva myös käsittelee Bilbaon kokemaa muutosta historian saatossa ja Bilbaon läpi virtaavan joen roolia kaupungin kehitykselle. Molemmat videot on nähtävissä myös englanniksi. Myös perheen pienimmille oli järjestetty tekemistä, lapsille helposti ymmärretteväviä tietopelejä ja Playmobil-nukkenäyttelyitä. Olin iloinen huomatessani, että toisen kerroksen selostetauluissa oli tietoa myös englanniksi kun ensimmäisessä kerroksessa tilanne näytti pahalta englannin kannalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki blogin kuvat ja tekstit ©Oonasofia_R