torstai 9. tammikuuta 2014

Museo Vasco, Bilbao - Museo Baskimaan historiasta

Nyt Bilbaon Baskimuseossa vihdoin käyneenä voin sanoa, että koko vierailu Bilbaossa kannattaa aloittaa tällä museolla. Museo Vasco on oiva paikka saada käsitys Baskimaasta ja baskien perinteistä sekä historiasta. Historian saatossa he ovat olleet muun muassa paimenia, kalastajia, valaanpyytäjiä, menestyneitä kauppiaita, löytöretkeilijöitä, seppiä ja posliininvalmistajia. Museo on helppo löytää; ota metro Casco Viejoon, poistu metrotunnelista Unamuno-uloskäynnistä ja museo on heti silmiesi edessä Unamuno- aukiolla

Museo Vasco on ulkopuolelta vaatimaton ja siksi itsekin tyhmänä vierailin siellä ensimmäisen kerran vasta viiden kuukauden Bilbaossa asumisen jälkeen. Jos olisin nähnyt päällepäin museon mielenkiintoisen sisällön, se olisi ollut vierailukohteena ensimmäisten joukossa. Sisäänpääsymaksu on varsin edullinen 3€ aikuiselta ja 1,50€ opiskelijalta ja joka torstai on sisäänpääsy maksuton.

Museo on rakennettu neljään kerrokseen, vanhan kirkon perusteille ja siksi museon sisällä on nähtävillä kirkon näyttäviä kiviosia ja kaunis sisäpiha. Pohjakerroksessa on sisäänkäynti ja vaihtuva taidenäyttely. Ylempiin kerroksiin on jaoteltu Baskimaan ihmisten historiaa aikakausien mukaan. Ainoa miinus oli, että vitriinien selostekilvet olivat vain espanjaksi ja baskiksi. Museossa oli hienoja pienoismalleja kalastuksesta ja ylimmässä kerroksessa oli kaunis, kokonaisen huoneen täyttävä pienoismalli koko Baskimaasta.

Vieraillessani musossa, esillä ole näyttely Baskimaan urheilusta ja harrastuksista. Öljymaalauksissa oli kuvattu ihmisiä harrastustensa parissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki blogin kuvat ja tekstit ©Oonasofia_R